';

A Tópark Alternatív Iskola megálmodójának gondolatai

Megkértük a Tópark Alternatív Iskola megálmodóját, hogy írjon nekünk pár gondolatot a kezdetekről, az iskola pedagógiájáról és persze arról, hogy miért pont a Tópark- Be My City-re esett a választásuk.
Köszönjük!

“Az iskola 3 évig tanulócsoportként működött Diósdon a családi házunkban. Kezdetben ez tűnt a legjobb megoldásnak, de ahogy növekedtünk tudtuk, hogy váltanunk kell. Nagyon sok és sokféle ingatlant néztünk meg. Volt közöttük kertesház, elhagyatott kastélyszerű épület, irodaház, gyárépület. Amit csak lehetett feltérképeztünk és végül a Tóparkot választottuk.

Hogy miért?

  • Mert gyönyörű, modern és jó hangulatú hely.
  • Mert a Tópark üzemeltetői pont annyira örültek a kezdeményezésünknek, mint mi a lehetőségnek, hogy egy színvonalas helyen csinálhatjuk meg a módszertanában világszínvonalú iskolánkat.
  • Mert a gyerekeink elsőre beleszerettek a hely atmoszférájába és
  • mert közel van Diósdhoz, illetve könnyedén elérhető minden irányból.

A számításaink bejöttek, tényleg jól érezzük itt magunkat, az itt lakók nagyon kedvesek és érezhetően szeretik, hogy itt vagyunk.

Az épület funkcionálisan jól működik, ha segítségre van szükségünk, azt gyorsan megkapjuk. A Tópark üzemeltetői mindenben partnerek, még saját fát is ültethettünk, nem beszélve a sportpályákról, amiket kialakítottak nekünk és persze az itt lakóknak. (hiszen, amikor mi nem vagyunk ott, ők is szabadon használhatják)

A gyerekek nagyon élvezik és örömmel használják a nagy és színes tereket. Jól érzik magukat épületen belül és kívül is. Várjuk a kávézók, éttermek és más üzletek nyitását, hogy még nagyobb élet legyen az iskola körül. A szülőkről nem is beszélve, akik szívesen időznének a Tóparkban, miután beadták gyermekeiket az iskolába. (szerk.: A Cafe Frei kávézó azóta megnyitotta kapuit a Tóparkban)

Fontos számunkra, hogy biztonságos, elszigetelt helyen vagyunk, mégis egy kisvárosban.

Iskolai módszertanunk központja az egyéni odafigyelés. Nálunk 8 gyerek jut egy tanárra, így mind az egyéni, mind a csoportmunkában meg tudnak jelenni a különböző intelligenciatípusoknak kedvező tanulási módok, segítve minden tanuló egyéni tanulási útját. A Tópark adta keretek lehetővé teszik, hogy az iskolát egy olyan tanuló-műhellyé alakítsuk, ahol tanár és diák közösen, egymást inspirálva és segítve, örömmel és elkötelezetten fejlődik és tanul. Tesszük mindezt akkreditált általános iskolaként, azzal a céllal, hogy iskolánk boldog és kiegyensúlyozott gyerekeket neveljen, akik boldog és sikeres felnőtté válnak majd.

Köszönjük, hogy minket választottatok!”

https://toparkiskola.hu/
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in