';

Kirándulások a Tópark környékén lakóink ajánlásaival

A teljes és kiegyensúlyozott élet szerves részét képzi az, hogy elegendő időt töltsünk a friss levegőn, és rendszeresen járjunk a szabadba. A modern rohanó világban sajnos ezt könnyedén elhanyagoljuk, vagy egyszerűen csak nehezen jut rá időnk, hogy kimozduljunk a természetbe. 

Ezért is remek a Tópark elhelyezkedése, hiszen távol a belvárosi szennyezett levegőtől, hatalmas zöld terület közepén terül el. A komplexumban körbenézve láthatjuk a zöldbe borult dombságokat és hegyeket, melyek a távolban, mégis szinte karnyújtásnyira ölelik körül a tájat.  A természet ily közelsége miatt a Tópark lakóinak szinte bármikor alkalmuk nyílik arra, hogy kiránduljanak egyet, hiszen a Tópark ’Be my city’ természeti adottságai miatt számos lehetőséget kínál.

Lakóink előszeretettel indulnak el, hogy felfedezzék a környék rejtett kincseit, és kikapcsolódjanak egy rövid időre a természet ölelésében.  A Tópark szívéből tulajdonképpen bármelyik irányba indul, gyönyörű helyeket fedezhet fel a környéken. 

Több helyet is tudunk ajánlani a Tóparktól nem messze, amiket lelkes lakóink fedeztek fel.

Anita és családja szeret aktívan kikapcsolódni és a szabadban sportolni, ezért egyértelmű volt számukra, hogy amint a Tóparkba költöznek és alkalmuk adódik, elindulnak túrázni a környéken. Így fedezték fel egy túrázás alkalmával ezt a lenyűgöző kilátással rendelkező helyet, ahol tökéletesen kikapcsolhatjuk picit gondolatainkat, és relaxálhatunk a csodás látványt nézve. A legjobb benne az, hogy mindössze 10 perc bicikliútra van a Tóparktól, így akár munka után is könnyedén meglátogathatjuk ezt a helyet. Induljanak Etyek felé, és a Doma farm feletti dombon megtalálhatják ezt a rejtett kincset.

 

Ha egy kicsit tovább merészkednek, 20 percnyi biciklizés után eljuthatnak a Huszonnégyökrös-hegyhez is, ahonnan szintén csodálatos panorámát csodálhatunk meg, ráadásul még a Tópark területe is tökéletesen látszik innen. Balázs számolt be nekünk erről a felfedezéséről, elmondása szerint az út kissé meredek és nehézkes, ezért ha erre indulnak el, ezt is vegyék számításba. Az útvonal nem csak kerékpárral, de gyalog is megjárható, ha van rá néhány szabad óránk, tökéletes testmozgási lehetőség egy kellemes hétvégi délutánon. 

 

Akik nem mernek felfedező útra indulni, választhatják a Tópark területén és azt övezve kijelölt bicikliutak egyikét is, ahol körbetekerhetjük a Törökbálinti tavat, de akár csak a Tópark körül is tehetünk néhány kört. Aki viszont belevág az ismeretlenbe, mint ahogy azt Janette is tette, akár békésen legelő kecskenyájakkal is találkozhat.

 

Ha nincs kedve túl messzire menni, közvetlen a Tópark közelében is lehetősége van egy kis természeti kikapcsolódásra. A gyönyörű Törökbálinti-tó a nap bármely szakaszában meglátogatható, ahol a mellette kiépített sétányon egészséges és megnyugtató sétát tehetnek. Kifejezetten javasoljuk, hogy egyszer látogassák meg napfelkeltekor vagy naplementekor, olyankor a nap fényjátékában még gyönyörűbb látványt nyújt. 

A horgászat szerelmesei számára pedig remek megoldás a Törökbálinti horgász-tó, ahol nem csak a csendes és nyugodt környezet, de a bőséges halállomány is kedvező.

 

Hamarosan vége a forró nyárnak, és némiképp lehül a levegő, így tökéletes alkalmunk nyílik arra, hogy kimerészkedjünk a szabadba és elinduljunk egy kellemes kirándulásra, akár családunkkal, barátainkkal, vagy ha igazán ki szeretne szabadulni kicsit a hétköznapokból, egyedül is nekivághat egy izgalmas túrának. Élményeikről bátran számoljanak be nekünk, készítsenek néhány fotót, ha pedig újabb csodás helyekre bukkannak a Tópark környékén, ne felejtsék el megosztani azt a Tópark többi lakóival is, hogy mindannyian élvezhessük az elhelyezkedésünk nyújtotta csodás lehetőségeket.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in