';

Otthontérkép – Ilyen a Tópark életérzés

Köszönjük a cikket az Otthontérkép online magazinnak!
Ilyen a Tópark életérzés!

Mutatjuk a Tópark életérzést: mit szólna hozzá, ha úgy is lehetne kertje, hogy nem kell vele különösebben bajlódnia elég, ha csak élvezi azt. A TÓPARK remek alternatívát kínál akár a zöldövezeti lakást, akár különleges irodát keresőknek, hiszen a legnagyobb gondoskodással parkosította be az ingatlan komplexumot, egész évben van miben gyönyörködni.

A folyamatosan fejlődő „városkában” napról-napra kellemesebb végig sétálni. Építészeti tekintetben változatos látványt nyújt nem csak nappal hanem, különleges fényeinek köszönhetően éjszaka is.

De vegyük kicsit sorra, hogy mit is jelent a TÓPARK.

Bármilyen meglepő is, az M4 Kelenföldi csomópontjából 10 perc alatt, kényelmesen eljutottunk a Tóparkba. Az M1 autópályáról jól látható, rendkívül esztétikus homlokzati megjelenés fogad minket, mintha köszöntené a látogatót. Tovább gurulva újabb arculatokat látunk, mindegyik különböző mégis egységes és elegáns az összkép.

Elhaladva a Tópark épületei mellett máris az M0 autóútnál találjuk magunkat. Itt akár Szeged és Győr, Székesfehérvár vagy Budapest irányba is mehetnénk, de győz a kíváncsiság. Leparkolunk a rendezetten kiépített parkolóban az épületegyüttes boltíves kapujában. Szemünk itt elidőzik egy kicsit, hiszen ez csillog! De nem olyan kőporos módon, hanem úgy, mint a kristály, szinte szikrázik. Wow! Besétálunk.Hirdetés

Legnagyobb meglepetésünkre újabb ingereket kap a tekintetünk – méghozzá a legjobb értelemben. Máshol még nem látott, színes üveg panelek adják a fényjátékot a napsütésben, „megfestve” az utcát és az épületeket.

 

A kellemesen hívogató padra huppanunk csodálkozni még egy kicsit egy díszfa árnyékába.

Bevallom, élvezem a látványt, mozizok. Iskolás srácok egy csapata jön ki az egyik épületből, a kávézóból kellemes illat árad, kedves hölgyek kis csoportja éppen a virágokkal foglalatoskodik, anyukák sétálnak kézen fogva az „aprónéppel”.
Felnézek a másik épületre és megint valami egyediséget látok. Hiszen ez Zsolnay!

Elképesztő! Micsoda ötlet és micsoda látvány. Most, hogy jobban körbe nézek, mindenhol megakad a szemem valami finomságon. Szinte érezhető a rengeteg munka.

Elhaladnak előttem az iskolások, így gyorsan utánuk iramodok. Vajon hova mehetnek?

Ilyet még nem láttam, itt egy parkolóház, ami olyan akár egy növény sziget. Elhaladok mellette és megint valami mást kapok. Villához hasonló társasházak, „royalos” lépcsőkkel.

Erre nem is számítottam. Kicsit bekukkantok balra az első épület után és máris elvarázsol a belső kert hangulata. Ezek után békésen andalgok le a szomszédos tóig azon morfondírozva, hogy micsoda kilátás lehet itt a lakásokból.

A közeli pázsiton csinos hölgy tart éppen jóga órát és látom, hogy a gyerekek is megérkeztek a játszótérre.

Meglepett, hogy itt a Tóparkban ekkora az élet. Valahogy ez kívülről nem látszik. Kellemes élmény volt tapasztalni, hogy az emberek mosolyogva köszöntik egymást, beszédbe elegyednek, nem rohannak el egymás mellett. Biztosan remek itt a lakóközösség – gondolkodom el.

Visszafelé veszem az irányt, mert sajnos ideje kilépnem a relaxból. A zöldfalas parkolónál széles mosollyal üdvözöl egy hölgy és kérdezi, hogy segíthet e valamiben. Bár nem jellemző rám, mégis gratulálok a projekthez. Kedvesen tájékoztat, hogy vannak még szabad lakások a Tóparkban. Erősen elgondolkodom…

Forrás:
https://magazin.otthonterkep.hu/2020/09/22/ilyen-a-topark-eleterzes/
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in